Sørlandsgaloppen, dag 4 (09.07.2017)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Ringdalskogen
Arrangør: Hedrum OK og Larvik OK
Land: Norge
Disiplin: Lang
Distanse: 7.2 km
Tid: 62:33
Litt usikker på hva jeg skal kommentere, men kan vel si at jeg verken var venn med kart eller terreng i dag. Ikke favoritt-terreng og heller ikke helt enig med karttegninga. Syntes det var vanskelig å se forskjell på sti og skrenter, og det at skrentene var i ulik tykkelse gjorde det ikke noe lettere å skille.

Post til post:
1. post: Ser ikke at det er en sti under streken og løper på den store stien rundt og taper litt på det.
2. post: Velger en rett på variant med sti i starten. Jeg prøver å komme meg ned der det er bekk, men der burde det vært forbudt å passere. Holder på å tryne ned bekken som egentlig var et stup. Her ser jeg i ettertid at det er tegnet noen veldig tynne svarte streker som antagelig skal være skrenter. Helt umulig å se i fart på kartet, og jeg blir litt satt ut av det og mister retninga i de grønne områdene. Kommer meg etterhvert opp i det fine draget med søkket. Kanskje dagens fineste 200 meter.
3. post: Velger å løpe tilbake og rundt alle skrentene. Løper på stien og skal bare løpe til et stikryss. Det stikrysset var ikke akkurat tydelig, er en stor sti på kartet, men det var vel mer eller mindre bare gress der. Så ender opp med å løpe for langt og må snu. Taper 50 sek på dette, da jeg må stoppe opp på stien for å skjønne hva jeg har gjort feil.
4. post: Bommer inn i sirkelen da jeg ikke har helt kontroll på retninga når jeg forlater stien. 40 sek tidstap.
5. post: Vi er tre stykker som løper i lag.
6. post: Endelig en post jeg spikrer!
7. post: Kommer meg først nesten ikke ned fra kollen, deretter setter jeg meg fast og må klatre opp en ekstra kolle + at jeg tar en liten rundtur i ringen. Her burde jeg ha løpt rett sør ut av posten
8. post: Glemmer at det er 1:7500 kart og løper alt for langt, ser skrenter på høyre side og løper dit. Tar litt tid før jeg skjønner feilen. Her taper jeg 2 min!
9. post: Greit, men finner ingen god ei opp skrentene
10. post: Hei, enda en post jeg klarer å finne uten å bomme!
11. post: Her har jeg egentlig tenkt å dra rett på, men når jeg ser at det er den bekken jeg holdt på å tryne ned et stup på vei til 2. post så ombestemmer jeg meg og tar stien. Dermed taper jeg ca 30. sek på å ikke dra rett bort til drikkestasjonen med en gang.
12. post: Finner ingen god trase igjennom det grønne, men bommer i det minste ikke.
13. post: Har egentlig tenkt å ta en høyre variant med å bruke stien rundt der, men ser ingen vei opp skrentene så ender med å gå på kompasskurs rett på. Opp og ned alle skrenter, men fant posten.
14. post: Her var det en myr de hadde skravert og vi måtte over en passasje. Jeg løper så på stien oppover etter myrpasasjen og tenker at jeg skal til et stikryss, men så blir jeg usikker og tenker kanskje det er en skrent de har tegna på, så velger å krysse over for tidlig. Deretter blir det å prøve å finne en vei opp alle skrentene.
15. post: Er vel mer eller mindre litt ferdig med løpet og drar på en real bom på litt over minuttet
16. og mål: Bare å komme seg inn på et vis

Jeg har mye å jobbe med innstillinga når det blir rufsete terreng. Er mye mer glad i terreng der jeg kan holde høyere fart. Liker forsåvidt at det er vanskelig o-teknisk, men i dag slet jeg både med uvant målestokk og forståelsen av kartet.
Vis kommentarer (0)
 
Sørlandsgaloppen, dag 4  (09.07.2017) Sørlandsgaloppen, dag 4  (09.07.2017)